Τελευταία Άρθρα
Socrates Oil - Ελαιώνας Άμφισσας, ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων
15424
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15424,page-child,parent-pageid-287,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

O Ελαιωνας μας

Ελαιωνας Αμφισσας

Ο μεγαλύτερος συνεχόμενος ελαιώνας των Βαλκανίων

Η ελιά θεωρείται το δώρο των θεών στον άνθρωπο.

 

Είναι ένα ευλογημένο δέντρο, που ευδοκιμεί στην περιοχή της Μεσογείου  για πάνω από 7.000 χρόνια.

 

Η ελιά είναι σύμβολο ειρήνης, γνώσης, σοφίας υγείας και ομορφιάς.

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με κλαδί ελιάς στεφάνωναν τους ολυμπιονίκες.

 

Ο παραδοσιακός ελαιώνας της Άμφισσας , είναι ο μεγαλύτερος συνεχόμενος ελαιώνας των Βαλκανίων με έκταση 67.000 στρέμματα και περίπου 850.000 ελαιόδεντρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δέντρων είναι της ποικιλίας Άμφισσας, η ηλικία των οποίων χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Η απόσταση μεταξύ των ελαιόδεντρων, η διαμόρφωση του εδάφους και η θαλασσινή αύρα που διαπερνά τα ελαιόδεντρα όλο το χρόνο, προσδίδει στο ελαιόλαδο μας μια παγκόσμια μοναδικότητα.

 

Από αυτά λοιπόν τα ελαιόδεντρα και συλλέγοντας τις ελιές με τα χέρια και μεταφέροντας τες την ίδια στιγμή στο λιοτρίβι και μέσα από την διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης (25° C) και μόνο με μηχανικές μεθόδους, παράγουμε το εξαιρετικό  και το Premium παρθένο ελαιόλαδο “Socrates oil”.